یار سلامتی

مطالب پزشکی و سلامتی

یار سلامتی

مطالب پزشکی و سلامتی

مصرف لبنیات بعد از عمل اسلیو معده

پس از انجام این عمل در دوران نقاهتتان شما باید از رژیم جراحی لاغری پیروی کنید. این برنامه غذایی با مصرف مایعات شفاف شروع شده و در نهایت با مصرف غذاهای دیگر پایان میابد. اگر تصمیم به انجام عمل اسلیو گرفته اید باید خودتان را برای سبک جدید زندگی پس از عمل آماده کنید.

این سوال که مصرف لبنیات بعد از اسلیو معده از چه زمانی شروع می شود، به مقدار زیادی بستگی به حال عمومی فرد بعد از عمل دارد،  زیرا بعضی افراد با مصرف لبنیات بعد از اسلیو معده دچار مشکلات و عوارضی می شوند و بعضی دیگر تحت شرایط خاصی می توانند لبنیات را مصرف کنند.

مصرف لبنیات بعد از اسلیو معده چه فوایدی دارد؟

در این قسمت فواید مصرف لبنیات بعد از عمل اسلیو عنوان شده است:

کلسیم و سلامت استخوان

مواد لبنی دارای مقادیر زیادی کلسیم هستند که برای دندان ها و استخوان ها بسیار ضروری می باشند. مصرف کلسیم از پوکی استخوان جلوگیری می کند. استفاده از لبنیات پس از اسلیو می تواند بسیار مهم باشد زیرا معده  پس از عمل در جذب کلسیم ممکن است مشکل داشته باشد.

حفظ پروتئین برای عضله ها

حفظ پروتئین برای عضلات بسیار مهم است. مواد لبنی مانند شیر یا ماست سرشار از پروتئین هستند که می توانند به حفظ عضلات کمک کنند.

ویتامین D و عملکرد سیستم ایمنی

بعضی از محصولات لبنی مانند شیر ویتامین D زیادی داخل خود دارند که این ویتامین نقش عمده ای در سلامتی فرد ایجاد می کند. استفاده از این ویتامین بعد از عمل بسیار مهم است زیرا معده بعد از عمل در جذب این ویتامین کمی به مشکل بر می خورد.

قبل از مصرف لبنیات بعد از اسلیو معده به چه نکاتی توجه کنیم؟

بعد از عمل اسلیو معده باید نکاتی را برای مصرف لبنیات مد نظر داشته باشید که عبارتند از:

مراقب عدم تحمل لاکتوز باشید

افرادی که عمل اسلیو را انجام می دهند ممکن است دچار عدم تحمل لاکتوز بشوند. در این وضعیت فرد نمی تواند لاکتوز را هضم کند. علائم عدم تحمل لاکتوز شامل نفخ، گاز و اسهال می باشد. شما خیلی سریع می توانید متوجه عدم هضم لاکتوز شوید که اگر دچار این مشکل شدید می توانید از محصولات لبنی با لاکتوز پایین یا بدون لاکتوز استفاده کنید.

آیا باید میزان مصرف لبنیات بعد از اسلیو معده را کنترل کرد؟

بله، پس از انجام این عمل کنترل حجم موادی که می خورید بسیار مهم است. در اصل این امر برای جلوگیری از کش آمدن معده بسیار مهم است. سعی کنید هر وعده را سبک بخورید و حجم مواد لبنی که مصرف می کنید کم باشد.

منبع: bariatricsurgery.ir

مزایا و معایب عمل بای پس روده

عمل جراحی دئودنال سوئیچ یا بای پس روده در معنای ساده تلفیقی از عمل بای ‌پس معده و اسلیو معده است. در این شیوه عمل جراحی هم از حجم معده کاسته می شود و هم اغلب طول روده به غیر از 1 تا 1 و نیم متر بخش انتهایی آن میانبر میزند. در نتیجه مانع جذب مواد غذایی توسط قسمت اعظم روده می شود.

مزایای جراحی بای پس روده

·        دو مورد از عظیم ترین مزایای این عمل جراحی لاغری، کاهش جذب مواد غذایی و ترازمند شدن دریافت کالری هستند. برعکس عمل جراحی بای پس معده، از آن رو که در عمل جراحی بای پس روده بخش یپلوریک (قسمت انتهایی معده) دست نخورده باقی خواهد ماند، بیماران مبتلا به سندروم دامپینگ نخواهند شد.

·        هنگامی که قسمتی از معده برداشته می شود، تولید گرلین که هورمون گرسنگی است و در معده ترشح می شود نیز کاهش می یابد یا متوقف می گردد. در نتیجه بیماران کمتر دچار احساس گرسنگی خواهند شد.

·        برنامه غذایی بعد از بای پس روده به نسبت سایر عمل های جراحی لاغری ساده تر است.

·        طبق آمار جمع آوری شده، عمل جراحی دئودنال سوئیچ در تطبیق با دیگر عمل های جراحی چاقی به صورت کلی بیشترین آمار کاهش وزن را دارد.

·        این نوع جراحی دارای بیشترین نرخ درمان مشکلاتی مانند دیابت نوع دوم، کلسترول و فشار خون بالا است.

·        در نهایت، این عمل جراحی گزینه‌ای بسیار تاثیر گذار برای کسانی است که از رژیم های غذایی پرچرب استفاده می کنند.

جوانب منفی عمل جراحی بای پس روده

·        یکی از جوانب منفی این نوع جراحی، طولانی بودن پروسه عمل جراحی آن است. بسته به وضعیت بیمار و شرایط جانبی دیگر، این عمل گاها بین ۳ تا ۶ ساعت به طول می انجامد. از آن رو که در تمام مدت انجام جراحی بیمار هوشیار نیست، امکان دارد تحت تاثیر داروهای بیهوشی عوارضی داشته باشد. این تاثیرات گاها خطر ایجاد مشکلاتی بعد از عمل جراحی و ریکاوری را نیز افزایش می دهند.

·        همچنین این جراحی غیر قابل بازگشت می باشد.

·        افرادی که این عمل جراحی را انجام می دهند ممکن است دچار گاز، نفخ و اسهال بشوند.

·        اگر بیماران برنامه غذایی پس از عمل جراحی را رعایت نکنند، امکان دارد مبتلا به کمبود پروتئین و آنمی، بیماری متابولیک استخوانی و کم خونی شوند.

منبع: bariatricsurgery.ir

تشخیص و درمان سندروم دامپینگ

سندروم دامپینگ بیماری است که در بیشتر موارد به دنبال عمل جراحی لاغری معده خود را نشان می‌دهد. کسانی که جراحی بای پس معده یا اسلیو معده انجام داده باشند ممکن است به عنوان یک عارضه‌ی جانبی پس از عمل این بیماری را تجربه کنند.

در این بیماری، معده با سرعت بیش از حد طبیعی محتوای خود را به قسمت ابتدایی روده کوچک منتقل می‌کند و به تخلیه سریع معده هم معروف است.

تشخیص سندروم دامپینگ

فردی که علایم بیماری را داشته باشد باید برای تشخیص قطعی به پزشک مراجعه کند تا معاینه شود. بررسی موارد زیر به تشخیص سندروم معده کمک می‌کند:

بررسی سابقه پزشکی و بیماری فرد

با بررسی اینکه آیا فرد بیماری مربوط به معده یا جراحی معده و لاغری انجام داده است به پزشک در روند تشخیص کمک می‌کند.

آزمایش قند خون

  از آنجایی این بیماری  گاهی با قند خون پایین همراه است، آزمایش قند خون و تحمل گلوکوز می‌تواند به پزشک کمک کند.

آزمایش تخلیه معده

 در این روش به غدای مصرفی بیمار ماده رادیواکتیو اضافه می‌شود تا روند و سرعت انتقال غذا از معده به روده را بررسی کند.

گاستروسکوپی

پزشک لوله ای کوچک و قابل انعطاف به همراه دوربین از راه دهان به درون بدن وارد می‌کند تا بتواند بخش های فوقانی سیستم گوارشی مانند مری، معده و دوازدهه را مشاهده کند.

آزمایش دستگاه رادیوگرافی

 بیمار یک نوشیدنی باریومیدر مقابل دستگاه رادیوگرافی می‌نوشد. باریوم مایعی است که در دستگاه رادیوگرافی نشان داده می‌شود و به پزشک این امکان را می‌دهد تا نحوه گوارش غذا درون دستگاه گوارش را مشاهده کند.

درمان

در اغلب موارد این سندرم بدون هیچ درمانی بهبود می‌یابد و رخ دادن آن بعد از جراحی طبیعی است.

در هر صورت برای کاهش علایم و درمان آن می‌توان موارد زیر را انجام داد:

·        تغییرات تغذیه ای و اصلاح رژیم غذایی

·        کوچک کردن حجم غذا و افزایش تعداد وعده ها  به پنج تا شش وعده در روز، روند را بهتر می‌کند و انتقال مایع را کاهش می‌دهد .

·        باید مواد غذایی را به قطعات بسیار ریز خرد کرد

·        وقتی برای اولین بار احساس سیری کردید، از خوردن غذا خودداری کنید

·        مصرف غذاهایی با پروتئین بالا و چربی متوسط با میزان کالری کافی به جهت نگهداری یا به دست آوردن وزن مورد نیاز، توصیه می‌شود .

·        کربوهیدرات‌های پیچیده نیز با توجه به سطح تحمل بیمار به رژیم  اضافه شود.

·        دراز کشیدن و کاهش فعالیت به ویژه تا یک ساعت بعد از غذا خوردن می‌تواند به آهسته شدن تخلیه معده و عدم بروز سندروم دامپینگ کمک کند.

·        لاکتوز در شیر و بستنی باعث تسریع انتقال در دستگاه گوارش می‌شود و باید از مصرف این مواد اجتناب کرد.

·        از مصرف مایعات زیاد در هنگام غدا خوردن پرهیز شود.

·        مصرف مایعات باید حداقل 30-40 دقیقه قبل و پس از وعده غذایی صورت بگیرد.

·        مصرف غذاهایی با فیبر بالا مانند بلغور، جو دوسر، نان گندم،، عدس مناسب است.

·        باید آهسته غذا خورد  و به طور کامل بجوید.

·        غذا خوردن به حالت نشسته بسیار اهمیت دارد.

·        باید از مصرف آب نبات، نوشیدنی های شیرین، کیک ها، بیسکوییت ها، شیرینی، نان های شیرین پرهیز کرد.

·        شیرهای بدون لاکتوز و شیر سویا می‌توان مصرف کرد .

منبع: bariatricsurgery.ir

دلایل بروز سندروم دامپینگ چیست؟

علت اصلی  بروز این بیماری تغییراتی است که در معده صورت می‌گیرد. در حالت عادی غذا و مایعات مدتی در معده می‌مانند و با اسید معده ترکیب می‌شوند و بعد از تجزیه اولیه به روده کوچک منتقل می‌شوند.

اما زمانی که فرد به دلیل بیماری جراحی می‌شود و یا با جراحی لاغری قسمتی از معده او را خارج کنند، یعنی تغییراتی در شکل و ابعاد معده رخ داده و روال طبیعی هضم و تجزیه غذا در معده اتفاق نمی‌افتد و سریع وارد روده کوچک می‌شود.

در این حالت سندروم دامپینگ رخ می‌دهد و سبب عدم جذب مواد معدنی و ویتامینها و ترشح بیش از اندازه انسولین در نتیجه کاهش قند خون فرد می شود.

چه کسانی به دامپینگ مبتلا می‌شوند؟

انواع مختلفی از عمل های جراحی، خطر ابتلای افراد به  این سندرم را افزایش می‌دهند. این عمل‌های جراحی عبارتند از:

·        گاستروکتومی

·        گاسترو انتروستومی

·        واگوتومی

·        جراحی ریفلاکس معده

·        عمل جراحی تا زدن بالای معده یا پلیسه معده

·        بای پس معده

·        ازوفاژکتومی

همچنین روزه دارانی که بعد از تحمل گرسنگی طولانی مدت به سراغ غذاهای پرچرب با کالری بالا می‌روند نیز ممکن است دچار این بیماری شوند. با مصرف مقادیر زیاد کالری، قند خون به سرعت بالا رفته و به دنبال آن بدن برای مقابله با این اتفاق انسولین بیشتری را ترشح می‌کند که این واکنش موجب افت سریع قندخون و بروز علایمی مانند بی حالی، خواب آلودگی و تشدید گرسنگی می شود.

نوشیدن زیاد آب یا مصرف مواد قندی ساده مانند زولبیا و بامیه در وعده افطار سبب بروز سوء هاضمه و بروز این سندروم معده می شود.

علائم سندروم دیرهنگام

علائم و نشانه های آن کمی شدیدتر است و به شرح زیر هستند:

·        تعریق

·        سرگیجه

·        کاهش قند خون

·        گرگرفتگی

·        تپش قلب شدید

منبع: bariatricsurgery.ir

کاشت ابرو مردانه

ابروها یکی از اصلی ترین اجزای صورت هستند که نقش پررنگی در زیبایی چهره دارند و علاوه بر این مانع از رسیدن عرق به روی چشم ها شده و وسیله ای برای نشان دادن احساسات هستند. داشتن ابروهای زیبا و پرپشت همانطور که برای خانم ها مهم است، برای مردان نیز اهمیت فراوانی دارد. از این رو کاشت ابرو برای آقایان هم همانند خانم ها انجام می شود. برای آشنایی بیشتر با کاشت ابرو مردانه تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

چه افرادی کاندیدای مناسب برای کاشت ابرو مردانه هستند؟

تقریباً تمامی آقایان می توانند از روش کاشت ابرو استفاده کنند اما افراد با شرایط زیر کاندیدای مناسب تری برای انجام این عمل زیبایی هستند:

·        آقایانی که در اثر عوامل مختلف دچار شکستگی یا سوختگی در ناحیه ابروها شده اند.

·        آقایانی که ابروهای نازک و کم پشت دارند و یا از فرم ابروهای خود راضی نیستند.

·        کسانی که به دلیل بیماری های مختلف زیبایی ابروهای خود را از دست داده اند.

·        آقایانی که از بانک موی سالمی برخوردار هستند.

·        آقایانی که به انواع بیماری های قلبی، کلیوی و دیابت مبتلا نباشند.

مراقبت های لازم بعد از کاشت

برای نتیجه گیری مناسب از روش زیبایی کاشت ابرو بهتر است مراقبت های لازم پس از عمل را انجام دهید که مهم ترین آن ها به شرح زیر می باشند:

·        تا سه روز بعد از عمل کاشت ابرو استراحت کنید و از خم کردن سر خودداری نمایید، چرا که ممکن است در روزهای ابتدایی دردهای خفیف در سر داشته باشید و خم کردن سر موجب افزایش تورم در ناحیه ابروها شود.

·        به مدت چند روز هنگام خوابیدن سر را نسبت به اعضای بدن بالاتر قرار دهید و حواستان باشد که ابروها با بالش برخورد نکنند.

·        در صورت بروز تورم، برای کاهش آن از کمپرس سرد بر روی ابروها استفاده کنید.

·        به مدت دو هفته از انجام فعالیت های سنگین مانند دوچرخه سواری و وزنه برداری اجتناب کنید، زیرا انجام این فعالیت ها باعث افزایش تورم و خونریزی در نواحی کاشت خواهد شد.

·        از مصرف نوشیدنی های الکلی و دخانیات بپرهیزید چرا که موجب رقیق شدن خون می شوند.

·        ممکن است بعد از عمل کاشت در ناحیه ابروهای خود احساس خارش کنید. شما باید سعی کنید در برابر این احساس خارش ابرو بعد از کاشت مقاومت کرده و تحت هیچ عنوانی ابروهای خود را نخارانید. خاراندن ابروها موجب آسیب به فولیکول ‌های کاشته شده می شود و نتیجه نهایی را تحت تاثیر قرار می دهد.

·        تا رسیدن به نتیجه نهایی از قضاوت کردن ابروهای خود پرهیز کنید.

منبع: zibaieclub.ir