در حال حاضر استفاده از درمان ارتودنسی در طول دوره بارداری خطرناک نیست. ولی لازم است در هنگام استفاده از این بریسها موارد بهداشتی رعایت شود و درباره نحوه مراقبت از دندان ها با پزشک متخصص ارتودنسی صحبت کنید. استفاده از بریسهای ارتودنسی در تمام طول مدت بارداری خانم ها یک درمان بی خطر و ایمن است.
در صورتی که خانمهای باردار قبل از شروع دوره بارداری عکسهای رادیولوژی خود را تهیه کرده باشند و با پزشک متخصص خود نیز مشورت کرده باشند هیچ خطری آن ها را تهدید نمی کند. ولی اگر خانم های باردار قبل از شروع بارداری عکسهای رادیولوژی لازم را از دهان و دندانهای خود تهیه نکرده باشد، احتمالا باید استفاده از روشهای درمان ارتودنسی به آینده یعنی پس از به دنیا آمدن نوزاد موکول شود. در حقیقت برای این درمان لازم است از وضعیت دهان و دندانهای بیمار عکس رادیولوژی گرفته شود تا به این ترتیب بتوان وضعیت قرارگیری دندان های بیمار بر روی یکدیگر و سایر مشکلات موجود در این رابطه را به طور دقیق تشخیص داد.
نشان داده شده است که یک رژیم غذایی حاوی پروتئین بالا تولید شیر مادر را افزایش می دهد و حتی این رژیم برای مادران باردار توصیه شده است. از منابع بسیار مهم جذب پروتئین میتوان به انواع گوشت ها اشاره کرد؛ اما جویدن برخی از گوشت ها دشوار است و در طول درمان ارتودنسی در دوران بارداری توصیه نمی شود. مخصوصا استفاده از گوشت گاو یا استیک نپخته میتواند برای شما خطرناک است.
در عوض راه های عالی دیگری برای تامین پروتئین مورد نیاز خود مثل تخم مرغ، سینه پخته شده مرغ، پنیر، ماست و لبنیات که با درمان ارتودنسی تداخلی ندارند استفاده کنید. ماهی همچنین می تواند یک منبع پروتئینی عالی است، اما در حالی که باردار هستید باید از مصرف هرگونه جیوه ای در ماهی هایی مثل ماهی مرکب و ماهی خال مخالی جلوگیری کنید.
اطلاعات بیشتر در مجله دندانپزشکی ایمپلنت
ارتودنسی ژله ای به نام های زیادی در بین مردم شایع است. نام هایی همچون ارتودنسی شفاف، نامرئی، شیشه ای، بدون سیم و... . با پیشرفت تکنولوژی در حوزه علم پزشکی و دندانپزشکی روش های نوبنی به وجود آمده است. با کمک این روش ها می توان مشکلات و ناهنجاری های دهان و دندان را راحت تر و سریع تر درمان کرد.
این ارتودنسی روش نوینی است که در حوزه ارتودنسی پا به عرصه گذاشته است و بیشتر مناسب افراد بزرگسال است. ارتودنسی نامرئی در سال های اخیر توانسته است جایگاه محبوبی در بین افراد پیدا کند. با استفاده از این ارتودنسی می توان در سنین بالا به راحتی و بدون نگرانی از وجود دستگاه ارتودنسی روی دندان، اقدام به درمان کرد.
همواره سعی بر این است که درمان در کوتاه ترین زمان ممکن انجام شود و در جلسات ویزیت، آموزش و اطلاعات کافی به بیمار داده شود.
· این پلاک ها متحرک هستند و در هنگام غذا خوردن، مسواک زدن و کشیدن نخ دندان قابل جابه جایی است؛ از این رو بهداشت دهان و دندان در طی این مدت می تواند به خوبی رعایت شود.
· با توجه به اینکه این پلاک ها متحرک هستند، رژیم غذایی همانند قبل از دوره درمان است و به راحتی می توان غذای دلخواه را میل کرد.
· این پلاک ها نامرئی هستند و به دلیل غیرقابل مشاهده بودن، اطرافیان متوجه درمان فرد نمی شوند.
· از آن جا که در ساخت این پلاک ها هیچ سیم یا براکتی به کار نرفته است، در جلسات منظم و دوره ای نیاز به زمان زیادی برای چکاپ نیست.
· این پلاک ها شفاف و بی رنگ هستند و دیگر نشانی از سیم و بریس در این ارتودنسی به چشم نمی خورد.
· با این ارتودنسی دیگر نیازی به مراجعه زیاد به مطب متخصص ارتودنسی نیست. میتوان هر ۶ هفته یکبار به مطب مراجعه کرد.
· زمان درمان در مقایسه با روش های دیگر بسیار کمتر است.
· عدم احساس درد زیاد، یکی دیگر از مزایای استفاده از این ارتودنسی است. بر خلاف ارتودنسی سنتی که براکت و بریس و سایر اجزاء ارتودنسی سبب ایجاد زخم و درد در دهان می شوند، این ارتودنسی به خاطر ویژگی های منحصر به فردی که دارد، مانع از آسیب می شود و فرد به راحتی می تواند دوره درمان را سپری کند.
اطلاعات بیشتر در مجله سلامتی بیمارستان
مهم است که پس از جراحی ایمپلنت دندان به رژیم غذایی نرم پایبند باشید، زیرا دندان ها، لثه و استخوان فک در این دوران فوق العاده ظریف هستند. بهتر است حتما پس از عمل پایبند یک رژیم غذایی اصولی باشید تا بتوانید ضمن کمک به بهبودی سریع، درصد موفقیت کاشت ایمپلنت را بالا ببرید. در این مقاله بایدها و نبایدهایی در خصوص تغذیه بعد از ایمپلنت دندان مطرح شده که می تواند برای بیماران پس از کاشت ایمپلنت حیاتی باشد.
اگر قبل از ایمپلنت پیوند استخوان انجام داده اید حتما مراقبت های بعد از پیوند استخوان را نیز در نظر بگیرید.
بلافاصله پس از جراحی، شما نمی توانید چیزی بخورید، زیرا دهان شما احتمالاً با گاز استریل و پانسمان پر می شود تا خونریزی ناشی از برش ها را متوقف کند. مهم است که گاز تا زمانی که پزشک شما توصیه کرده است داخل دهان شما باشد زیرا این امر برای بهبودی بعد از عمل لازم است.
پس از دریافت چراغ سبز برای برداشتن گاز، می توانید کم کم شروع به اضافه کردن غذاهای آبکی و نرم کنید. مراقبت از دهان و خوردن یک رژیم غذایی خنک و مبتنی بر مایعات در 24 تا 48 ساعت اول پس از جراحی برای بهبودی مطلوب بسیار مهم است.
در اینجا غذاهایی که پزشکان و دندانپزشکان توصیه می کنند بلافاصله پس از جراحی ایمپلنت دندان مصرف کنید آورده شده است:
· اسموتی ها
· شیک های پروتئینی
· سیب کاملا رنده شده
· آب میوه های تازه
· سوپ های خنک و نرم
· آبگوشت ولرم
· نوشیدنی های جایگزین غذا
· بستنی
به همان اندازه که متخصصان توصیه می کنند در رژیم غذایی یا تغذیه بعد از ایمپلنت دندان چه چیزهایی بخوریم، آن ها نگران این نیز هستند که بیماران مبادا غذاهای نامناسب بخورند و موفقیت ایمپلنت را با چالش روبرو کنند. متخصصان ایمپلنت معمولا توصیه می کنند بیماران پس از جراحی کاشت ایمپلنت از مصرف این موارد خودداری کنند:
· غذاهای سفت مانند استیک نپخته یا بسیار پخته، سبزیجات خام و سیب خام.
· خوراکی های ترد مانند گرانولا، ذرت بو داده، چوب شور، چیپس یا پوسته تاکو.
· خوراکی های چسبنده، مانند تافی، آب نبات های صمغی، کارامل، یا میان وعده های میوه خشک.
· غذاهای بسیار تند، مانند فلفل چیلی، سس تند، و سالسا تند.
· مواد بسیار اسیدی مانند مرکبات، سرکه و گوجه فرنگی.
· غذاهایی با تکه های کوچک و شل مانند میوه های دانه دار، سبزیجات و نان.
· نوشیدنی های شیرین مانند نوشابه، غذاهای ناسالم و شیرینی ها.
· غذاها و نوشیدنی های بسیار گرم یا بسیار سرد.
منبع: مجله آنلاین ژاله ایمپلنت
اگر شما هم حتی یکبار در طول عمرتان دندان درد را تجربه کرده اید، قطعا می دانید که این درد چقدر آزار دهنده و دشوار است. اما در هنگام درد دندان چه باید کرد؟ روش های درمان دندان درد چیست؟
از جمله دلایل دندان درد عبارتند از:
· التهاب مغز دندان
· دندان قروچه
· فرسودگی مینای دندان
· التهاب لثه
· نهفتگی دندان عقل
· فشار سینوس ها
· حساسیت دندان
· برخی درمان های دندانپزشکی
درد دندان عقل دلایل بسیار زیادی دارد، برای مثال ممکن است دندان عقل کج رشد کرده باشد که این امر باعث می شود دندان عقل به درستی داخل فک جای نگیرد و باعث ایجاد عفونت در دندان و در نهایت درد دندان عقل شود.
درد دندان عقل امکان دارد به صورت ناگهانی یا تدریجی باشد. رویش دندان عقل مشکلات دیگری نیز مانند نبود فضای کافی در فک، نامنظمی و فشردگی دندان ها، عفونت لثه و آسیب به ریشه دندان ها و …. را نیز به دنبال دارد. در واقع بهترین راه حل برای جلوگیری از درد دندان عقل؛ مراجعه به دندانپزشک و کشیدن دندان عقل در سنین پایین است.
البته برای تسکین درد دندان عقل برخی روش های گفته شده مانند استفاده از کمپرس یخ، قرقره آب نمک، استفاده از مسکن ها و … نیز می توانند موثر باشند.
در واقع موثرترین راه برای درمان دندان درد؛ مراجعه به یک کلینیک دندانپزشکی یا مطب دکتر دندانپزشک است.
دندانپزشک پس از معاینه و گرفتن تصاویر از دندان شما علت دندان درد را تشخیص داده و متناسب با آن بهترین روش درمان درد دندان را انتخاب می کند. که از جمله روش های دندانپزشکی برای درمان دندان درد عبارتند از:
در صورتی که علت درد؛ پوسیدگی دندان باشد. دکتر دندانپزشک به نسبت شدت پوسیدگی؛ برداشتن پوسیدگی و پر کردن دندان با موادی مثل کامپوزیت و آمالگام را انتخاب می کند.
اصولا عصب کشی بهترین روش درمان دندان درد در صورت ایجاد آسیب دیدگی یا عفونت دندان است.
نکته: در صورتی که عصب کشی دندان و پر کردن دندان برای تسکین درد دندان موثر نباشند ممکن است دندانپزشک روش هایی نظیر؛ وارنیش فلوراید موضعی، آنتی بیوتیک درمانی و یا کشیدن دندان (در صورت درد شدید) انتخاب کند.
منبع: مجله آنلاین ژاله ایمپلنت
بدن شما پس از زایمان برای بهبود به زمان نیاز دارد. به خاطر همین دکترتان بلافاصله پس از زایمان به شما پیشنهاد نمی کند که رژیم لاغری بگیرید.
همیشه بعد از بچه دار شدن معقول ترین راه این است که غذاهای سالم بخورید و این قانون هیچ وقت تغییر نمی کند. به جای رژیم شما می توانید در هفته های اولیه ی پس از زایمان، ورزش ملایم را شروع کنید.
مواد غذایی سالم مصرف کنید و آب کافی در طول روز بنوشید تا بدنتان هیدراته بماند.
این عادت ها انرژی لازم برای بچه داری را به شما می دهد و علاوه بر این کمک می کند که با یک سرعت ثابت وزن کم کنید:
· وعده صبحانه را فراموش نکنید و حتما برای آن وقت بگذارید
· حداقل ۵ بار در روز از سبزیجات و میوه های لاغر کننده استفاده کنید
· مواد غذایی غنی از فیبر مانند جو، لوبیا، عدس و دیگر حبوبات و دانه ها در وعده های غذایی خود بگنجانید
· مواد غذایی نشاسته دار مانند نان و برنج را در وعده ی روزانه مصرف کنید. این مواد دارای کربوهیدرات هستند و باید حدود یک سوم از هر وعده ی غذایی را تشکیل دهند.
· مصرف غذاهای چرب و شیرین، غذاهای فست فودی، کیک ها، شیرینی ها و نوشابه ها گازدار را کم کنید.
· به مقدار غذایی که در هر وعده برای خود نظر می گیرید نگاهی بیندازید و علاوه بر این سعی کنید حساب تعداد و نوع میان وعده های مصرفی خود را داشته باشید.
بله، شیردهی به شما کمک می کند که دوباره اندامتان متناسب شود. اما باید این را در نظر داشته باشید که برای کاهش وزن همیشه یک قانون اصلی وجود دارد : بیش از حد کالری مصرف نکنید، مواد غذایی سالم بخورید و فعالیت داشته باشید. شما می توانید در این دوران از رژیم شیردهی هم استفاده کنید..
اگر احساس کردید بیشتر از ۹ ماه طول کشیده و شما به وزن دلخواهتان نرسیده اید، خیلی به خودتان سخت نگیرید. فقط سعی کنید که یک برنامه برای خودتان تنظیم کنید تا بتوانید در اولین سال تولد فرزندتان به وزن دلخواهتان برسید. چون شما در دوران شیردهی هستید باید همه مواد غذایی را به بدنتان برسانید اما غذاها و روش های افزایش وزن اجتناب کنید.