یار سلامتی

مطالب پزشکی و سلامتی

یار سلامتی

مطالب پزشکی و سلامتی

بریج بهتر است یا ایمپلنت دندان

اگر بخواهیم پاسخی صریح به این سوال بدهیم که بریج بهتر است یا ایمپلنت؟ باید بگوییم که با توجه به مزایا و معایب هر یک، ایمپلنت روشی بهتر است. اگرچه بریج هزینه کمتری دارد یا نیاز به جراحی ندارد اما از آنجایی که در این روش جایگزینی برای ریشه وجود ندارد، به مرور زمان استخوان فک دچار تحلیل می‌شود.

همچنین در مقایسه عمر بریج دندان با ایمپلنت نیز کاشت دندان روشی بهتر است چراکه ایمپلنت‌های دندان مادام العمر هستند درحالی‌که بریج دندان در بهترین حالت 8 الی 15 سال دوام و ماندگاری خواهد داشت. دندان کاشته شده هیچ تفاوتی یا یک دندان معمولی نمی‌کند و نحوه مراقبت از ایمپلنت همانند مراقبت از دندان‌های طبیعی است. اما بریج دندان به مراقبت و حساسیت بیشتری نیاز خواهد داشت. بنابراین چنانچه دندانپزشک نیز ایمپلنت دندان را برایتان مناسب‌تر دانست، بهتر است به این توصیه عمل کنید.


مزایای بریج دندان

با کمک بریج‌های دندانی می‌توان جای خالی دندان‌های شکسته را پر کرد. بسیاری از افراد استفاده از این بریج‌ها را به استفاده از ایمپلنت دندان ترجیح می‌دهند. چراکه درمان بریج دندان فرایند ساده‌تری داشته و در تعداد جلسات کمتری قابل اجرا است.

همچنین به عنوان یکی دیگر از مزایای بریج دندان می توان به مقرون به صرفه بودن آن نسبت به هزینه ایمپلنت اشاره کرد. جای خالی دندان‌ها به مرور زمان موجب حرکت کردن و کج شدن دندان‌های اطراف می‌شود. با استفاده از بریج‌های دندانی می‌توان از این اتفاق جلوگیری کرد.

مزایای ایمپلنت دندان

بزرگ‌ترین مزیت ایمپلنت‌های دندانی نسبت به بریج‌ها، حفظ سلامت فک و همچنین دندان‌های اطراف فضای خالی است. از طرفی دیگر دندان‌های ایمپلنت شده شباهت بیشتری به یک دندان واقعی دارند به طوری که پس از اتمام درمان شخصی متوجه ایمپلنت بودن دندان مورد نظر نمی‌شود.

 

بهترین زمان انجام بریج یا ایمپلنت دندان

دندان‌ها یا خود به دلیل خرابی و پوسیدگی از بین می‌روند یا فرد با مراجعه به دندانپزشک دندان پوسیده را می‌کشد. در هر صورت جای خالی این دندان از دست رفته باید پر شود چراکه وجود فضای خالی میان دندان‌ها، به مرور زمان باعث کج شدن دندان‌های اطراف می‌شود. حال سوالی که ممکن است برای شما نیز پیش آید این است که پس از خالی شدن جای یک دندان، بهترین زمان برای انجام ایمپلنت یا بریج دندان چه زمانی است؟

با توجه به توصیه دندانپزشکان فاصله بین کشیدن دندان و بریج یا ایمپلنت دندان نباید طولانی شود. هرچه این فاصله بیشتر شود کیفیت و دوام درمان کاهش می‌یابد. بنابراین اگر دندان از دست رفته دارید بهتر است هرچه زودتر برای پر کردن جای خالی این دندان از طریق یکی از روش‌های بریج دندان یا ایمپلنت اقدام کرده پیش از آنکه نیاز به درمان‌های جدی‌تری چون ارتودنسی پیدا کنید.

منبع: www.implantdr.ir

دیابت نوع 2 چیست و چگونه درمان می شود؟

دیابت نوعی بیماری مزمن است و در درازمدت به مبتلایان آسیب هایی وارد میکند. ما کلا دو نوع دیابت داریم:

دیابت نوع ۱: بیشتر در افراد کم سن و سال مثل بچه ها و نوجوانان دیده میشود که در این افراد هورمون انسولین تولید نمیشود. و باید به صورت منظم به آن ها انسولین تزریق شود. حدود ۱۰ درصد از کل دیابتی ها به دیابت نوع ۱ مبتلا هستند.

و دیابت نوع ۲: بیشتر در بالغین و بزرگسالان دیده میشود. هورمون انسولین تولید میشود، اما میزان تولیدش کاهش پیدا میکند. و از طرفی سلول های بدن نسبتا به دریافت انسولین مقاوت میکنند. حدود ۹۰ درصد کل دیابتی ها به این نوع دیابت مبتلا هستند. یکی از عوامل خطر این بیماری، چاقی است و کسانی که چاق هستند معمولا از این بیماری رنج میبرند یا در خطر ابتلا به آن هستند.

عمل جراحی برای درمان دیابت نوع ۲

اخیرا کاربران زیادی در فضای مجازی کلمات کلیدی و عبارتی مثل ” عمل دیابت “، “جراحی دیابت “، “جراحی دیابت نوع ۲ ” یا جراحی دیابت در تهران و سایر شهرهای دیگر را جستجو می‌کنند. دقیقا عمل خاصی وجود ندارد که به صورت اختصاصی بتواند دیابت را درمان کند. اما اگر دیابت شما ناشی از چاقی بیش از حد باشد، یا BMI بالای ۳۵ دارید می‌توان با جراحی لاغری، دیابت نوع ۲ را نیز درمان کرد.

برخی از مهمترین فواید عمل جراحی لاغری

با انجام عمل جراحی لاغری علاوه بر چاقی، اغلب بیماری های مرتبط با چاقی نیز یا به طور کامل درمان می‌شوند و یا به صورت چشمگیری بهبود پیدا می‌کنند. به طور کلی این عمل میتواند شرایط زیر را درمان کرده یا بهبود ببخشد:

·        سندروم تخمدان پلی کیستیک

·        فشار خون بالا

·        بیماری های قلبی

·        برخی از سرطان ها

·        آپنه خواب

·        آسم و سایر اختلالات تنفسی مرتبط با چاقی

·        آرتریت

·        ناهنجاری های مربوط به چربی خون مثل کلسترول بالا

·        بیماری ریفلاکس معده به مری (GERD)

·        بیماری کبد چرب

·        استاز وریدی

·        بی اختیاری استرسی ادرار

·        تسکین نسبی یا درمان قطعی دیابت نوع ۲ با عمل لاغری

·        و

اطلاعات بیشتر در www.bimarestaan.ir

چطور یک کلینیک دندانپزشکی خوب پیدا کنیم؟

برای اینکه بتوانید یک کلینیک برای مدیریت مشکلات دندانپزشکی خوب را پیدا کنیم معیارهای باید معیارهای زیر را مد نظر داشته باشیم:

محیط و فضای کلینیک

به دلیل حساسیت بالای مراجعان و بیماران در مراکز درمانی، ترجیحا فضای یک مطب یا کلینیک دندانپزشکی باید آرام و بدون هیچ سرو صدای اضافی باشد. به جز این، موارد زیر باید حتما در یک کلینیک در دسترس باشد:

·        سالن انتظار مجهز و بزرگ

·        رنگ بندی مناسب سطوح و فضا

·        امکانات ضدعفونی دست

·        تجهیزات سرگرم کننده برای مراجعان و مخصوصا کودکان (مانند صفحه نمایشگر)

·        در صورت وجود فضای بازی کودکان (برخی از کلینیک ها چنین فضایی دارند)

میزان رضایت مراجعان کلینیک

با توجه به اینکه یک کلینیک بیشتر خدمات دندانپزشکی را ارائه می دهد و مراجعان و بیماران زیادی هر روزه به آنجا مراجعه می کنند. هر چقدر میزان رضایت مراجعین از ارائه خدمات کلینیک بالاتر باشد نشان دهنده خوب بودن آن کلینیک دندانپزشکی است.

شفافیت در ارائه هزینه ها

بهتر است کلینیک ها جزئیات هزینه خدمات ارائه شده خود را در معرض دید مراجعان قرار دهند تا آن ها بتوانند با دید بهترین تصمیم گیری کنند و بدانند برای خدمتی که دریافت می کنند چقدر باید هزینه بدهند.

متاسفانه برخی از کلینیک ها بدون شفافیت در ارائه هزینه خدمات خواسته یا ناخواسته ممکن است باعث وارد شدن صدمه مالی به بیماران شوند. این موضوع مخصوصا درباره هزینه لمینت دندان، ایمپلنت یا ارتودنسی می تواند به بیمار ضربه مالی بزند.

تعداد دندانپزشکان و متخصصان

برخلاف تصور برخی از افراد که فکر می کنند دندانپزشکی عمومی قادر است هر کاری برای دهان و دندان ما انجام دهد، اما ما، متخصصان زیادی داریم که به صورت تخصصی بسیاری از پروسه های دندانپزشکی را انجام می دهند.

تعداد بیمه های طرف قرارداد

به دلیل بالا بودن هزینه های دندانپزشکی کلینیکی برای شما بهتر است که با بیمه یا بیمه های شما طرف قرارداد باشد. علاوه بر این اگر با بیمه تکمیلی نیز طرف قرارداد باشد هزینه ها برای شما به مراتب کمتر خواهد بود.

پرسنل کلینیک

شما و اعضای خانواده شما به همان اندازه که با پزشک در ارتباط هستید با پرسنل نیز ارتباط خواهید داشت. این مهم است که پرسنل رفتار حرفه ای داشته بوده و نسبت به وظایف و مسئولیت های خود در برابر شما متعهد باشند.

موقعیت جغرافیایی کلینیک

برای خدمات مربوط به اصلاح طرح لبخند که عموما غیر اورژانسی تلقی می شوند، نیازی نیست که حتما نزدیک ترین کلینیک به خانه خود را انتخاب کنید و می توانید حتی دورترین اما بهترین کلینیک دندانپزشکی را انتخاب کنید.

اطلاعات بیشتر در www.implantdr.ir

اهمیت کاهش وزن قبل بارداری

داشتن شاخص توده بدنی (BMI)  برابر با ۳۰ و بالاتر از آن می تواند احتمال تخمک گذاری طبیعی را کاهش دهد. چاقی همچنین می تواند بر نتیجه لقاح آزمایشگاهی (IVF) تأثیر بگذارد. با افزایش BMI ، خطر IVF ناموفق نیز وجود دارد و در هر صورت چاقی مانع و خطری بزرگ بر سر باروری و فرزندآوری شما خواهد بود. چاقی در دوران بارداری خطر عوارض مختلف بارداری را افزایش می دهد، مهمترین خطرات بالا بودن وزن در حاملگی عبارتند از:

·        خطر سقط جنین

·        افزایش خطر به دنیا آمدن نوزاد مرده

·        شکست بارداری

·        دیابت بارداری

·        عارضه حاملگی که با فشار خون بالا همراه است و علائم آسیب سیستم اندام دیگر ، اغلب کلیه ها (پره اکلامپسی)

·        اختلال عملکرد قلبی

·        آپنه خواب

·        زایمان واژینال دشوار

·        افزایش احتمال به دنیا آمدن نوزاد از طرق عمل جراحی سزارین

مادران با چاقی مفرط سعی کنند بچه دار نشوند

کسانی که شاخص توده بدنی ۳۰ و بالاتر از آن دارند هرچند که میتوانند صاحب فرزند شوند اما بهتر است که اینکار را انجام ندهند. آن ها باید با کمک ورزش و انواع رژیم لاغری وزن کم کنند. چنانچه با هیچکدام از روش های مرسوم لاغری نتوانسته اید وزن کم کنید و به دنبال یک دوره سالم بارداری هستند میتوانید پیش از آن به یک جراح لاغری خوب مراجعه کنید.

متخصص و جراح لاغری با جراحی لاغری به کاهش وزن شما کمک میکند. ایمنترین روش لاغری برای خانم ها پیش از بارداری عبارتند از:

·        عمل اسلیو معده

·        عمل بای پس معده

·        بای پس روده

·        ساسی بای پس

·        پلیسه معده

·        باندینگ معده

نکته: خانم هایی که چاقی مفرط دارند و با عمل جراحی از شر چاقی خلاص میشوند دست کم تا ۱ سال بعد از عمل باید صبر کنند و زیر نظر جراح لاغری اقدام به یک باردار شدن کند تا بدون هیچ دردسری صاحب فرزند شوند.

برای داشتن یک دوره بارداری سالم BMI شما باید چقدر باشد؟

همانطور که میدانید بارداری با افزایش وزن همراه است و هرچه جنین در داخل رحم بزرگتر میشود وزن مادر نیز افزایش میابد. در این میان مادرانی که بیش از حد چاق هستند احتمالا با اضافه وزن بالایی روبرو میشوند و بارداری آن ها به خطر می افتد. کسانی که وزن کمی دارند نیز باید برای بارداری به وزن مشخصی برسند تا سلامتی جنین تضمین شود.

بر اساس شاخص توده بدنی که افراد دارند داشتن مقداری اضافه وزن در دوره بارداری طبیعی است. مقدار اضافه وزن متناسب با شاخص توده بدنی هر فرد به شرح زیر است:

·        BMI برابر با ۳۰ و بیشتر از آن: نهایتا ۵ تا ۹ کیلوگرم داشته باشند مانعی ندارد اما بیشتر از آن برایشان ضرر دارد. و لازم است که حین بارداری به فکر کاهش وزن باشند.

·        BMI  25 تا ۲۹.۹:  از ۷ تا ۱۱ کیلو

اطلاعات بیشتر در : www.bimarestaan.ir

فرسایش مینای دندان چیست و چگونه درمان می شود؟

تحلیل یا فرسایش دندان یا (dental erosion) به از بین رفتن سطحی ترین لایه دندان (مینای دندان) گفته می شود که معمولا ناشی از حملات اسیدی در داخل دهان است. مینای دندان یک لایه بسیار سفت و سخت (سخت تر ترین بخش بدن) است که به رنگ سفید، تاج دندان را احاطه کرده و از عاج یا دنتین (لایه زیرین مینا) محافظت می کند. عاج دندان نیز یک لایه بسیار حساس است که حاوی عروق خونی و عصبی است و نمایان شدن آن می تواند باعث درد دندان و حساسیت شدید در آن شود. فرسایش مینای دندان یک مشکل رایج در افراد است و شناسایی، درمان و یا پیشگیری از آن بسیار مهم و حیاتی است.

از کجا متوجه شوم من با تحلیل دندان مواجه هستم؟

تغییر رنگ و یا کوتاه شدن دندان یکی از نشانه های اصلی تحلیل دندان یا فرسایش مینای دندان است. زمانی که لبه های دندان ها کوتاه و شیشه ای شده و یا اینکه به رنگ زرد و قهوه ای در آمده باشد، آن دندان ها دچار فرسایش شده اند.

و با توجه به اینکه عاج دندان یک بخش حساس و حاوی عروق خونی و پایانه های عصبی است، درد و حساسیت دندان نسبت به گرما و سرما، فشار، خوارکی های شیرین، اسیدی و گاز دار یکی دیگر از نشانه های تحلیل دندان است و باید حتما جدی گرفته شود.

چنانچه شما هر کدام از علائم ذکر شده را دارید یعنی یک یا چند دندان شما دچار تحلیل و فرسایش شده است.

تحلیل مینای دندان چگونه درمان می شود؟

البته فرسایش دندان همیشه نیاز به درمان ندارد. شما می توانید با انجام معاینات و مشاوره های منظم دندانپزشکی قبل از وخیم شدن شرایط، مشکل فرسایش مینای دندان را متوقف کنید.

در صورتی که دندان بیش از حد تحلیل رفته باشد، حتما باید درمان صورت بگیرد. زیرا از بین رفتن مینای دندان می تواند باعث آسیب به لایه زیرین دندان و در نهایت حساسیت و درد دندان شود.

برای درمان تحلیل دندان معمولا از باندینگ مواد پر کننده استفاده می شود. طی این روش اگر دندان های جلو تحلیل رفته باشند، از مواد همرنگ دندان (مانند کامپوزیت) برای ترمیم استفاده می شود. در مواردی که تحلیل بسیار شدید باشد دندانپزشک معمولا به شما پیشنهاد نصب روکش دندان را می دهد.

هزینه ترمیم تحلیل مینای دندان چقدر است؟

هزینه ترمیم تحلیل دندان بسته به نوع درمانی که شما نیاز دارید (یا توسط دندانپزشک انتخاب می شود) متفاوت خواهد بود. ما روش های مختلفی برای ترمیم دندان های تحلیل رفته داریم. برای مثال ممکن است لمینت دندان، ونیر کامپوزیت یا سایر روش های دیگر بکار گرفته شود.

اطلاعات بیشتر در مجله دندانپزشکی ایمپلنت