کاشت ایمپلنت دندان برای افراد سیگاری میتواند یک کار پر ریسک و چالش برانگیز باشد. بنابراین هر متخصصی زیر بار انجام آن نمیرود. زیرا همه اشخاصی که سیگار میکشد کاندید خوبی برای جراحی ایمپلنت نیستند و تنها در شرایط خاصی می توانند اینکار را انجام داد.
افرادی که به صورت معمولی سیگار میکشند و میتوانند مصرف آن را محدود کرده یا ترک کنند، میتوانند مانند افراد دیگر با کمک ایمپلنت، جای دندان خالی خود را پر کنند. اما اگر شخصی به شدت سیگاری است و نمیتواند سیگار را ترک کند (یا مصرف آن را محدود کند) کاندید خوبی برای کاشت ایمپلنت دندان نیست. از آنجایی که هزینه ایمپلنت دندان بالا است و یک فرآیند چند مرحله ای طولانی مدت محسوب می شود بهتر است از قبل تمام شرایط را مهیا کرد تا با شکست مواجه نشود.
سیگار کشیدن سوای از اینکه در حالت عادی عوارض زیادی برای دهان و دندان و بدن دارد دستکم 4 عارضه مهم برای افرادی که قصد دارند ایمپلنت بکارند دارد. در ادامه به صورت خلاصه این 3 عارضه توضیح داده شده اند.
کشیدن سیگار می تواند موجب رقیق شدن خون شده و به همین دلیل خونریزی در طی عمل و بعد از آن بیشتر تجربه می شود. همچنین نیکوتین موجود در سیگار می تواند باعث شود تاثیر داروی بیهوشی بر روی بیمار کاهش پیدا کند. به همین جهت متخصص ایمپلنت توصیه می کند که دست کم از 1 هفته قبل از شروع جراحی شخص سیگار را ترک کند.
کشیدن سیگار بعد از خارج کردن دندان میتواند مانع از تشکیل لخته خون در حفره خالی شود و احتمال ایجاد حفره خشک یا درای سوکت را افزایش می دهد. این یک وضعیت به شدت دردناک است و روند کاشت ایمپلنت را به تعویق می اندازد. برای پیشگیری از بروز این مشکل و کاهش عوارض کاشت ایمپلنت برای افراد سیگاری میبایست بعد از کشیدن دندان به هیچ عنوان سیگار استعمال نشود.
یکی از پروسههایی که معمولاً قبل از کاشت ایمپلنت برای از افراد انجام داده می شود، پیوند استخوان است. اگر بیمار از بافت استخوانی کافی برخوردار نباشد نمی توان برای او ایمپلنت کاشت. ابتدا باید حتما با کمک پیوند استخوان به فک و محل کاشته شدن ایمپلنت استحکام وبخشید سپس جراحی رر آغاز کرد.
اگر قبل و بعد از عمل پیوند استخوان سیگار کشیده شود کل فرآیند به خطر خواهد افتاد و احتمالا از چند هفته تا چند ماه جراحی اصلی کاشت ایمپلنت به تعویق می افتد.
کم پیش می آید که کشیدن دندان عقل عوارضی با خود بیاورد. اما خب اسمش روش هست: جراحی دندان عقل. هر جراحی ای می تواند عوارضی هر چند محدود ایجاد کند. به هر حال شوخی نیست که: در این فرایند امکان دارد دندانپزشک در بافت لثه بُرشی ایجاد کند و استخوان را بردارد.
اینجا با بخشی از عوارض محدود کشیدن دندان عقل آشنا می شوید:
· آسیب به سینوس ها، دندان های مجاور و استخوان فک
· عفونت در سوکت ناشی از غذاهای گیر کرده در آن ناحیه
پیشتر هم اشاره کردیم که چنین عارضه هایی دیر به دیر و به صورت خیلی محدود بعد جراحی دندان عقل رخ خواهند داد.
یک وقت است که دکتر همان اول کار در مطبش دندان عقل تان را می کشد و قال قضیه را می کَند. یک وقت هم است که دکتر شما را برای جراحی دندان عقل نهفته افقی فک پایین و یا بالا می فرستد پیش یک جراح. این است فرق جراحی با کشیدن دندان عقل. عمدتا وقتی کار به جراحی می کشد که دندان عقل عمیقا نهفته ای داشته باشید. خیلی ها می پرسند جراحی دندان عقل با بیهوشی انجام می گیرد و یا با تزریق آرامبخش همراه است؟ جراحی از هر دو راه امکانپذیر است. این بستگی به جراح شما دارد که کدامیک از راه ها برای جراحی دندان عقل انتخاب می کند.
پیش از جراحی اما خوب است که راجع به موارد زیر از پزشک خود سوال بپرسید و با آمادگی بیشتری برای جراحی دندان عقل حاضر شوید:
· آیا در روز جراحی به همراه بیمار نیاز است؟
· چه روز و ساعتی با به کلینیک مراجعه کرد؟
· آیا باید قبل از عمل از خوردن نوشیدنی و خوراکی خاصی اجتناب کرد؟
· آیا مصرف داروها پیش از جراحی مجاز است؟
جراحی دندان عقل یک عمل سرپایی است. یعنی نیاز به بستری شدن ندارید و همان روز، بعد از عمل، می روید خانه. با وجود این بد نیست برای آمادگی بیشتر از فرایند این جراحی سر در بیاورید.
در یک نگاه عمومی جراحی دندان عقل یک عمل سرپایی است، یعنی در کلینیک درمان می شود و بیمار بلافاصله پس از عمل به خانه می رود. با وجود این اگر پزشک، متناسب با شرایط عمومی شما تصمیم بگیرد که از بیهوشی عمومی برای جراحی استفاده کند، یک فرایند ریکاوری هم اضافه می شود و جراحی دندان عقل کمی بیشتر طول می کشد.
منبع: www.implantdr.ir
درآمدن دندان مصنوعی آن هم وقتی داریم از ته دل لبخند می زنیم فقط توی فیلم ها جالب و خنده دار است، در دنیای واقعی یک فاجعه تمام عیار به حساب می آید! اوردنچر دندان راه حلی کم نظیر برای جلوگیری از اتفاقاتی از این دست است. پروتز اوردنچر توسط ایمپلنت پشتیبانی می شود. به خاطر همین هم است که سفت و محکم سرجایش می ماند و تکان نمی خورد، درست مثل یک دندان واقعی! اما این همه آن چیزی نیست که باید راجع به اوردنچر بدانید.
حالا که سر در آوردیم اوردنچر چیست و با تعریف اوردنچر آشنا شدیم، می توانیم با جزییات بیشتری از مراحل جراحی اوردنچر حرف بزنیم. فرایند کارگذاشتن اوردنچر دندان به ترتیب عبارتست از:
در این مرحله از درمان دندانپزشک تشخیص خواهد داد آیا شما گزینه مناسبی برای این روش درمانی هستید یا خیر؟! در همین مرحله هم است که یکی از انواع اوردنچر را برای ترمیم جای خالی دندان تان انتخاب می کند.
ممکن است دندانپزشک تشخیص بدهد که باید یک و یا چندتا از دندان های طبیعی را بِکشد و در آورد. در این صورت چند ماهی زمان لازم است تا استخوان های دور آن دندان ها شروع کنند به ترمیم و بازسازی خودشان.
در این مرحله به یک بیهوشی مختصر نیاز دارید تا دندانپزشک بتواند به راحتی با چند بُرِش استخوان فک را سوراخ و ایمپلنت را نصب کند.
14 روز پس از کارگذاشتن ایمپلنت، پیچ های ترمیمی برداشته می شوند و جایشان را به اباتمنت ها می دهند. در طی این مدت اوردنچرها آماده و با کمک اباتمنت به ایمپلنت متصل می شوند.
تبریک می گوییم! مراحل درمان شما با موفقیت انجام شده است. حالا می توانید با رعایت اصول اولیه بهداشت دهان و دندان به راحتی بنوشید، بخورید، صحبت کنید و لبخند بزنید. پروتزهای اوردنچر مثل یک دندان طبیعی بهداشت دهان و دندان شما را تضمین می کند.
منبع:www.implantdr.ir
درمان عفونت دندان فقط کار دندانپزشک است اما تصور کنید که ناگهان نیمه دچار دندان درد شوید و به پزشک دسترسی نداشته باشید در این صورت نمی شود همین جور دست روی دست گذاشت و با دندان درد و تورم فک و گلو ساخت تا اینکه روز مراجعه به دندانپزشک فرا برسد. در این مواقع درمان خانگی عفونت دندان می تواند موقتا درد و عفونت شما را التیام بخشد.
کمپرس سرد نه تنها راهی برای درمان خانگی عفونت دندان است بلکه خیلی از دردها را آرام می کند و تسکین می دهد. کمپرس سرد را بگذارید آن جا که درد می کند و 15 دقیقه نگه دارید. معجزه می کند!
خیلی ها با سیر میانه خوبی ندارند! حق هم دارند اما… خب چاره ای نیست. سیر بسیاری از مواد معدنی مورد نیاز بدن را در خود جا داده است. نه تنها خاصیت ضدعفونی کننده اش به کار عفونت دندان می آید بلکه به واسطه آنتی بیوتیک هایش بهترین راه درمان خانگی عفونت دندان هم است. مهم نیست چطور مصرفش می کنید، خام یا پخته و روغن سیر و یا آرد سیر. اهمیتی ندارد. تنها مصرف کنید.
خواص ضد باکتریایی عسل شگفت انگیز است! عفونت را می کشد و با پوسیدگی دندان مقابله می کند! می توانید آن را در آب گرم مخلوط کنید، کمی هم لیمو بچکانید توش و بنوشید. علاوه بر این، عسل سرشار کلسیم و ویتامین C و آهن است.
معمولا زرد چوبه را خیلی جدی نمی گیریم! همین که کمی به غذا طعم بدهد اکتفا می کنیم و می رویم سراغ ادویه جات دیگر. کم تر کسی از ما خواص ضد باکتری اش را می شناسیم و می دانیم که ید طولایی در درمان دردها دارد. واقعیتش هم این است که زردچوبه ماده ای به نام کورکومین دارد، یک ضد میکروب که از خیلی از آنتی بیوتیک ها، آنتی بیوتیک تر است. ساقه اش را بگیرید، پوست بِکنید و برای چند روز بگذاریدش توی الکل. بعد مخلوط را روی دندان تان قرار بدهید.
یک چای کیسه ای بر دارید و بگذارید توی آب گرم تا خوب خیس شود. بعد از آب گرم در بیاورید و اجازه دهید دمای اتاق را به خود بگیرد. حالا آن را بگذارید روی جای زخم و یا دندان عفونی. چند ساعت در طول شبانه روز همانجور نگهش دارید. خواهید دید چای کیسه ای چگونه عفونت را مهار می کند و درد را تسکین می دهد.
منبع: مجله سلامتی بیمارستان