درد عصبی که به عنوان درد نوروپاتیک نیز شناخته می شود، یک درد ناتوان کننده است و به طور قابل توجهی بر کیفیت زندگی فرد تاثیر می گذارد. درد عصب در اثر آسیب، شرایط پزشکی یا آسیب عصبی ایجاد شود و یافتن تسکین آن برای بسیاری از افراد اولویت اصلی است. در این مقاله، استراتژی ها و درمان های مختلفی را برای کاهش درد عصب دندان و بازگرداندن آرامش را بررسی می کنیم.
درد عصبی زمانی رخ می دهد که آسیب یا اختلال عملکرد سیستم عصبی محیطی یا مرکزی را تحت تاثیر قرار دهد. این درد به صورت احساس تیراندازی یا سوزش، گزگز، بی حسی یا حساسیت بیش از حد ظاهر شود.
بیشتر بخوانید: مسکن قوی دندان درد
برای تسکین درد نوروپاتیک دندان روش های پزشکی و خانگی زیادی وجود دارد که در ادامه به طور مفصل به آن ها می پردازیم:
انجام برخی تغییرات در سبک زندگی به مدیریت و تسکین درد عصبی دندان کمک می کند. در اینجا چند استراتژی مهم را بررسی می کنیم:
· ورزش منظم: شرکت در ورزش های کم تاثیر مانند شنا یا پیاده روی به بهبود جریان خون، کاهش التهاب و ترشح اندورفین کمک می کند و به عنوان مسکن طبیعی عمل می کند.
· رژیم غذایی سالم: مصرف یک رژیم غذایی متعادل و غنی از میوه ها، سبزیجات، غلات کامل و پروتئین های بدون چربی از سلامت اعصاب حمایت کرده و التهاب را کاهش می دهد.
· کاهش استرس: استرس درد عصبی را تشدید می کند. تکنیک های کاهش استرس مانند مدیتیشن، تمرین های تنفس عمیق یا درگیر شدن در سرگرمی ها را برای تقویت آرامش و تسکین درد اجرا کنید.
برخی از دارو ها به مدیریت موثر درد عصبی کمک می کنند. این داروها شامل موارد زیر هستند:
· مسکن های بدون نسخه: داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی مانند ایبوپروفن یا استامینوفن به طور موقت دردهای عصبی خفیف تا متوسط را تسکین می دهند.
· داروهای تجویزی: داروهایی مانند داروهای ضد تشنج، ضد افسردگی یا مواد افیونی ممکن است برای دردهای عصبی شدید یا مزمن تجویز شوند. این داروها به تعدیل سیگنال های درد یا تسکین درد کمک می کنند.
بیشتر بخوانید: عصب کشی دندان
منبع: smilebright.ir
لمینت دندان یک روش دندانپزشکی است که با اصلاح نواقصی مانند زرد شدن دندان، خراش یا شکستن، به بهبود ظاهر دندان ها و لمینت ها کمک می کند. لمینت های دندانی بادوام و ماندگار هستند.
در برخی موارد ممکن است لمینت ها از دندان جدا شوند یا آسیب ببینند. در این شرایط ترمیم و تعویض لمینت ها اهمیت زیادی پیدا می کند. در این مقاله به بررسی اقدامات لازم در زمان افتادن لمینت دندان و زمان مناسب ترمیم آن ها می پردازیم.
معمولا لمینت دندان در مواردی که آسیب ببیند یا از دندان جدا شود نیاز به ترمیم و تعویض دارند:
لمینت های دندانی به گونه ای طراحی شده اند که بادوام هستند، اما در برخی موارد ممکن است از جای خود خارج شوند یا بیفتند. اگر لمینت دندان شما افتاد، باید اقدامات زیر را انجام دهید:
اگر لمینت از دندان جدا شد، آن را با دقت در جای ایمن نگه دارید. برای جلوگیری از آسیب بیشتر، آن را به آرامی جابه جا کنید. لمینت جدا شده را با آب بشویید تا آلودگی های احتمالی آن از بین بروند، اما از مالش دادن یا استفاده از هر گونه مواد شوینده خودداری کنید. مواد شوینده باعث آسیب بیشتر می شود.
باید برای ترمیم لمینت دندان جدا شده، در اسرع وقت با دکتر لمینت دندان تماس بگیرید، او را در مورد وضعیت خود آگاه و یک قرار ملاقات برای معاینه حرفه ای تعیین کنید. دندانپزشک در جلسه تعیین شده وضعیت لمینت، دندان زیرین را ارزیابی کرده و مراحل مناسب برای ترمیم را تعیین می کند.
از نصب دوباره لمینت دندان بدون مراجعه به دندانپزشک خودداری کنید. لمینت های دندان نیاز به تکنیک های باندینگ دقیق و مواد تخصصی دارند. باید از چسبندگی ایمن و طولانی مدت روکش ها اطمینان حاصل شود.
تلاش برای تعمیر و چسباندن لمینت ها منجر به آسیب بیشتر یا تراز نادرست می شود و به طور بالقوه ظاهر و عملکرد کلی لمینت را به خطر می اندازد.
محافظت از دندان زیرین که قبلاً توسط لمینت دندان پوشانده شده بود، بسیار مهم است. از جویدن غذاهای سفت یا چسبنده که باعث آسیب بیشتر می شوند، خودداری کنید. استفاده از چسب موقت دندانپزشکی یا موم دندان، که در اکثر داروخانه ها خریداری می شود، به محافظت موقت دندان کمک می کند.
در صورتی که لمینت شکسته، لب پر یا تغییر رنگ داده باشد نیاز به ترمیم و تعویض مجدد دارد. معمولا در موارد زیر ترمیم و جایگزین روکش دندان جدید الزامی است:
· لمینت لب پر شده یا ترک خورده
· تغییر رنگ یا لک شدن
· قرارگیری نامناسب
· حاشیه های قابل مشاهده یا لثه های عقب رفته
منبع: smilebright.ir
پر کردن دندان یکی از درمانهای دندانپزشکی ترمیمی است که برای ترمیم شکستگیهای دندان، پوسیدگی دندان یا آسیب به سطوح مختلف دندان مورد استفاده قرار میگیرد و درمانی است که قرنها به منظور جلوگیری از کشیدن دندان و برای حفظ ساختار دندان پوسیده انجام میشود.
· ایجاد لکههای تیره در دندان یا پوسیدگی
· ایجاد سوراخی در دندان که می توان آن را با چشم دید یا با زبان حس کرد.
· گیر کردن غذا بین برخی دندانها که دائماً اتفاق میافتد.
· هنگام نخ دندان کشیدن بعضی از بخشهای دهان خیلی درد میگیرد.
· شکستگی، لب پرشدگی یا زبری و تیزی برخی سطوح دندان
· لق شدن یا شکستن یا به سر رسیدن عمر پرکردگی قدیمی
برای ترمیم دندان از مواد مختلفی استفاده میشود و انتخاب این مواد بستگی به نوع آسیب دندان و محل آن، میزان پوسیدگی، اینکه به چه مادهای حساسیت دارید و همچنین هزینه مورد نظرتان دارد. انواع این مواد عبارتند از:
کامپوزیت دندانی یک ماده خمیری از مخلوط سرامیک و پلاستیک است که برای پر کردن دندان و حفرههای آن به کار میرود و معمولا به رنگ دندانهای فرد میباشد این مواد به حد مناسبی در دندان قرار میگیرد و با نور آبی رنگی سفت میشود.
معمولا کامپوزیت راحت تر به دندان میچسبد و احتیاج به تراشیدن عمقی دندان نمیباشد و فقط قسمتهای آسیب دیده دندان خارج و دندان پر میگردد. از این ماده برای پر کردن حفرههای بزرگ استفاده نمیشود و بیشتر برای دندانهای جلو که قابل مشاهده هستند کابرد دارد.
مواد سرامیکی نیز مانند کامپوزیت، همرنگ دندان است و برای ترمیم دندانهای جلو به کار میرود. همچنین مقاومت بیشتری در برابر شکستن و تغییر رنگ دارد.
سرامیک قیمت بیشتری نسبت به کامپوزیت دارد. این ماده در لابراتوار دندانپزشکی به گونهای تهیه میشود که به خوبی پوسیدگی را پوشش دهد. از آنجایی که این ماده ظاهری شبیه به دندان طبیعی را ایجاد میکند، پرکردگی قابل تشخیص نخواهد بود.
آمالگام مخلوطی از چند فلز است. معمولا پنجاه درصد از وزن آمالگام دندانی را عنصر جیوه و باقی آن را ترکیبی از فلزات نقره، مس و قلع تشکیل میدهد. این فلزات با هم مخلوط شده و ترکیب پایداری را تشکیل میدهند که دارای استحکام مناسبی جهت پر کردن حفرات دندانی خواهد بود.
پرکردن با طلا محکم و مقاوم است و میتواند تا ۱۵ سال دوام داشته باشد.بسیاری از مردم پر کردن با طلا را زیبا و و دل انگیز تراز پرکردن با نقره میدانند.
این روش پرکردن با شیشه و اکریلیک معمولا کمتر از ۵ سال دوام میآورد اما یک انتخاب مناسب هستند برای کودکانی که هنوز دندانهایشان درحال تغییر است . همچنین آنها میتوانند فلوراید آزاد کنند و از پوسیدگی دندان جلوگیری کنند.
منبع: smilebright.ir
لمینت دندان روش زیبایی دندانپزشکی است که ظاهر دندان ها و طرح لبخند را بهبودی می بخشد. لمینت ها از پوسته های نازکی و سرامیکی تهیه می شوند و برای رفع نگرانی های زیبایی شناختی مختلف به سطح جلویی دندان ها چسبانده می شوند. با این حال، یکی از ملاحظات مهم در مورد لمینت های دندان، میزان تراش دندان مورد نیاز در طول فرایند آماده سازی است.
اغلب قبل از قرار دادن لمینت دندان، برای اطمینان از تناسب مناسب و ایجاد فضا برای روکش دندان، مقدار کمی از سطح مینای دندان را تراش می دهند. این فرآیند که به عنوان آماده سازی دندان شناخته می شود، شامل برداشتن لایه نازکی از مینای دندان از سطح جلویی دندان است.
برای نصب لمینت دندان باید مینای دندان را حدود 2/0 تا 8/0 میلیمتر تراش داد. این مقدار به عوامل مختلفی بستگی دارد.
در مورد کامپوزیت دندان بیشتر بدانید.
مقدار مورد برای تراش دندان در روکش های لمینتی به موارد زیر بستگی دارد:
تراز بایت و اکلوژن شما نقش مهمی در تعیین میزان تراش دندان لازم برای لمینت های دندانی دارد. اگر دندان های شما نامرتب باشد یا بایت نامناسبی داشته باشید، منجر به فشار بیش از حد و فشار روی دندان های خاص شود. در چنین مواردی، برای ایجاد یک تراز مناسب و اطمینان از توزیع یکنواخت نیروهای بایت بر روی لمینت ها، به تراش اضافی دندان نیاز است.
نامرتبی دندان ها و مال اکلوژن به موقعیت نامناسب دندان ها در هنگام بسته شدن فک ها اشاره دارد. این شرایط منجر به نیش ناهموار می شود و برخی از دندان ها فشار بیشتری را نسبت به سایر دندان ها تحمل می کنند.
میزان تراش دندان بسته به شدت ناهماهنگی و مال اکلوژن متفاوت است. این تراش برای ایجاد یک اکلوژن هماهنگ و جلوگیری از وارد شدن نیروهای بیش از حد به لمینت انجام می شود.
دندان قروچه وضعیتی است که با ساییدن یا فشردن دندان ها اغلب در هنگام خواب مشخص می شود. افراد مبتلا به دندان قروچه به دلیل اعمال نیروهای بیش از حد بر روی دندان ها به احتمال بیشتری نیاز به تراش دندان برای لمینت ها دارند. در چنین مواردی، لازم است قبل از اقدام به قرار دادن لمینت ها، دندان قروچه را درمان و مدیریت کنید تا خطر آسیب به حداقل برسد.
ساختار طبیعی و ضخامت دندان ها نیز بر میزان تراش آن ها تاثیر می گذارد. اگر دندان های شما دچار آسیب، پوسیدگی یا سایش گسترده مینا شده باشند، برای اطمینان از سطح صاف و یکنواخت روکش ها، به تراش بیشتر نیاز دارند. برعکس، افراد با ساختار دندان سالم و مینای ضخیم تر، برای آماده کردن دندان ها برای لمینت به حداقل تراشیدن نیاز دارند.
منبع: smilebright.ir
هزینه بلیچینگ دندان چقدر است؟ بلیچینگ دندان یکی از روش های ارزان و تاثیرگذار در اصلاح طرح لبخند محسوب می شود. بلیچینگ دندان یا همان سفیدکردن دندان ها، درمانی است که در آن دندان های زرد و بد رنگ، سفید می شوند. تغییر رنگ دندان ها ممکن است به مرور زمان یا به علت مسائل ژنتیکی در فرد ایجاد شود.
هزینه بلیچینگ دندان به عوامل مختلفی بستگی دارد. این عوامل شامل موارد زیر می شوند:
· نوع مواد به کار گرفته شده در انجام بلیچینگ
· نوع درمان بلیچینگ از نظر( Home یا Office )همانطور که می دانیم بلیچینگ به دو صورت خانگی و در مطب انجام می شود
· تعداد جلسات مورد نیاز برای بلیچینگ که هنگام معاینه اولیه توسط پزشک تعیین می شود.
· حتی پزشکی که برای این کار انتخاب می کنید هم می تواند در هزینه بلیچینگ دندان تأثیرگذار باشد.
روش های متفاوتی برای سفید کردن دندان ها وجود دارد. این روش ها شامل موارد زیر می شود:
· آفیس بلیچینگ
· هوم بلیچینگ
· محصولات سفید کننده غیر نسخه ای
· نوارهای بلیچینگ
· مداد سفید کننده
· خمیردندان سفید کننده
· زغال فعال
· جوش شیرین
· و …
در مورد کامپوزیت دندان بیشتر بدانید.
در آفیس بلیچینگ، سفید کردن دندان ها بسیار سریع و توسط دندانپزشک انجام می شود و دندانپزشک از ژل پراکسید با غلظت بالا استفاده می کند. در آفیس بلیچینگ همانطور که گفته شد، پراکسید چند بار به مقدار 15 الی 20 دقیقه بر روی دندان هایتان باقی می ماند که بعد از هر بار اعمال ژل باید دندان های خود را به خوبی شستشو دهید. این کار حداقل به یک ساعت زمان نیاز دارد. هزینه بلیچینگ در مطب دندانپزشکی در سال 1403 حدود 4.2 میلیون تومان است.
در صورتی که نمی توانید به مطب دندانپزشکی مراجعه کنید، می توانید از این روش برای سفید کردن دندان های خود استفاده نمایید. سفید کردن دندان ها در خانه آسان بوده و مقدار پراکسیدی که در آن به کار رفته است بسیار کم است. هزینه هوم بلیچینگ یا همان بلیچینگ در خانه در سال 1403 در حدود 3.6 میلیون تومان است.
برای انجام هوم بلیچینگ ابتدا باید به مطب دندانپزشک بروید تا جرمگیری دندان هایتان را انجام دهد.
منبع: smilebright.ir